Wil jij onze rijschool machtigen, zodat wij in staat zijn om voor jou het praktijkexamen aan te vragen? Dan ben je op de juiste pagina terecht gekomen, want op deze pagina gaan we namelijk precies uitleggen hoe je dit doet.

Waarom een rijschool machtigen? 

Je vraagt je misschien af waarom jij je rijschool moet machtigen. Dit is enerzijds begrijpelijk, aangezien jij lest bij een rijschool en zij je ook begeleiden tijdens het gehele traject. Echter is het zo dat een rijschool toestemming van jou moet hebben om het rijexamen aan te vragen. We vragen namelijk iets aan in jouw naam en in Nederland is het zo geregeld dat niet kan zonder dat jij hiermee instemt.

Onze rijschool machtigen is het mogelijk op twee verschillende manieren. De eerste manier is via je DigiD-account en de tweede manier is door het invullen van een formulier die je uit moet printen en vervolgens naar het CBR opstuurt. We vertellen je meer over deze twee verschillende manieren:

Via DigiD 

Indien je onze rijschool wilt machtigen door middel van je DigiD account is het ten eerste noodzakelijk dat je beschikt over het rijschoolnummer. Het rijschoolnummer van rijschool Campus is: 1464Z0.

Ga vervolgens naar de website van het CBR en log in met je gebruikersnaam en je wachtwoord. Op het moment dat je bent ingelogd klik je op de knop ‘rijschool machtigen’, waarna je wordt doorgestuurd naar de volgende pagina. Deze pagina heet ‘Mijn machtiging’ en daarna klik je onderaan op de knop ‘rijschool machtigen’. Vul vervolgens het rijschoolnummer in van Rijschool Campus en klik op volgende stap. Tenslotte vul je je persoonlijke gegevens in en druk je op de knop ‘Machtigen’.

Wat bieden wij bij rijschool Campus?

Via het machtigingsformulier

Beschik je niet over een DigiD account? Dan is het dus ook mogelijk om gebruik te maken van het machtigingsformulier. Deze manier is wel iets omslachtiger dan bovenstaande manier, maar uiteindelijk komt het ongeveer op hetzelfde neer. Ten eerste is het weer van belang dat je beschikt over ons rijschoolnummer.  Vervolgens download je het CBR Machtigingsformulier. Vul dit formulier volledig en juist in en verzend het vervolgens naar het adres dat bovenaan het machtigingsformulier staat.

De kosten

De kosten van een rijschool machtigen bedragen € 0,-. In principe geef je dan ook alleen formeel toestemming, waardoor rijschool Campus in staat is om voor jou het praktijkexamen aan te vragen. Voorlopig zijn er nog geen signalen dat het machtigen van een rijschool geld gaat kosten, maar wellicht dat hier in de toekomst verandering in komt. Wees er dus snel bij.

Hulp nodig? 

Lukt het machtigen niet, omdat je bijvoorbeeld niet in kunt loggen om je DigiD account? Neem dan contact met op met DigiD. Heb je probleem met het machtigen van onze rijschool binnen de omgeving van Mijn CBR? Dan raden we je aan om contact op te nemen met het CBR. Probeer zo goed mogelijk uit te leggen welke stappen je hebt ondernomen. Het CBR of DigiD zal je verder helpen en wij hebben er dan ook alle vertrouwen in dat het rijschool machtigen helemaal goed gaat komen.

rijschool machtigen delft
rijschool machtigen delft

Category