Het CBR praktijk examen auto is het laatste onderdeel dat je succesvol dient af te leggen voordat je je rijbewijs in ontvangst mag nemen. Op deze pagina vind je alle informatie over hoe het de verschillende examens precies in zijn werking gaan. Hierdoor weet je op voorhand al goed wat je te wachten staat en daardoor op de dag van de examens niet voor verwachtingen komt te staan. Lees snel verder voor alle informatie. Onze rijschool Delft campus is gevestigd op de Hendrik Tollensstraat 292 in Delft.

 Theorie-examen

Vanaf 16 jaar is het mogelijk om het theorie-examen af te leggen voor je autorijbewijs. Het certificaat is in totaal 1,5 jaar geldig, dus dat betekent dat wanneer je 16 jaar bent en je het theorie-examen hebt gehaald je binnen 1,5 jaar moet afrijden. Wij geven als advies aan onze leerlingen mee om het theorie-examen zo snel mogelijk te halen. Wanneer je dit namelijk doet ben je al snel op de hoogte van alle verkeersregels en vanzelfsprekend gaan de rijlessen dan een stuk beter. Dit kan ervoor zorgen dat je uiteindelijk minder rijlessen nodig hebt en dus een hoop geld bespaard.

Het theorie-examen bestaat uit verschillende onderdelen, namelijk:

  • Gevaarherkenning – 25 vragen
  • Kennis- en inzichtvragen – 40 vragen

Om te slagen voor het theorie-examen moet je 13 van de 25 vragen over het gedeelte van gevaarherkenning goed beantwoorden. Van de kennis- en inzichtvragen dien je 35 van de 40 vragen goed te beantwoorden. Heb je bij één van de onderdelen meer fouten dan is toegestaan? Dan ben je helaas gezakt. Het theorie-examen zal in totaal zo’n 45 minuten in beslag nemen.

Neem het volgende mee naar het theorie-examen:

  • De officiële uitnodiging voor het theorie-examen
  • Een geldig legitimatiebewijs

Tussentijdse toets

Wanneer je bij rijschool Campus voor één van onze rijlespakketten kiest dan zit hier standaard een tussentijdse toets bij inbegrepen. Een tussentijdse toets wordt afgenomen door een examinator van het CBR en is dus eigenlijk een voorproefje op het uiteindelijke CBR praktijk examen auto. Een tussentijdse toets verloopt precies hetzelfde als het reguliere rijexamen en daarnaast kan je door de tussentijdse toets te halen vrijstelling verdienen op bijzondere manoeuvres. Dit betekent dus wanneer je jouw tussentijdse toets succesvol hebt afgelegd je geen parkeeropdrachten, stopopdrachten of omkeeropdrachten uit hoeft te voeren. Dit kan je tijdens het CBR praktijk examen auto zeker voordeel opleveren, omdat je in dit geval enkel en alleen een route hoeft te rijden.

CBR Praktijk Examen Auto

Het CBR praktijk examen auto wordt begeleidt door een examinator van het CBR en mag sinds een aantal jaar al vanaf je 17e afgelegd worden. Het examen neemt in totaal zo’n 55 minuten in beslag en bestaat uit een aantal onderdelen, namelijk het gedeelte vóór het examen, het gedeelte op het parkeerterrein, de examenrit en natuurlijk ook nog het gedeelte van de uitslag.

Vóór het examen zal de examinator van het CBR een aantal zaken controleren, namelijk je identiteit, uitnodiging voor het rijexamen, het formulier Zelfreflectie en hiernaast ook of je geslaagd bent voor het theorie-examen.

Zodra bovenstaande is gedaan ga je richting het parkeerterrein waar je een ogentest aflegt. Dit doe je door het kenteken van een auto op ongeveer 25 meter afstand op te lezen. Hiernaast is het mogelijk dat de examinator je een aantal vragen stelt over verschillende lampjes op het dashboard of bijvoorbeeld over het checken van de motorvloeistof.

Waarna je dit allemaal achter de rug hebt ga je aan de slag met het uiteindelijke CBR praktijk examen auto. De examenrit zal zo’n 35 minuten in beslag nemen. Van deze 35 minuten rij je een gedeelte zelfstandig en het andere gedeelte zal de examinator de leiding nemen over de route. Uiteindelijk zal je na het examen meteen te horen krijgen of je geslaagd bent of niet. Ben je geslaagd? Dan kan je de volgende dag bij de gemeente al je rijbewijs aanvragen.

Behoefte aan meer informatie?

Heb je behoefte aan meer informatie over het CBR praktijk examen auto? Dan is het natuurlijk altijd mogelijk om contact met ons op te nemen. Wij zijn zowel telefonisch al via e-mail bereikbaar. Stuur je vraag naar info@rijschoolcampus.nl of bel naar 06-28559585. Wij voorzien je graag van extra informatie over het CBR praktijk examen auto.

 

Category